Teden Rdečega Križa in Društvo U3

slika u3Z mednarodnim dnem Rdečega križa (8. maj) se tudi v Republiki Sloveniji začenja tradicionalni Teden Rdečega križa Slovenije, ki bo potekal od 8. do 15. maja. Letos so obeležili 70. obletnico ustanovnega zbora RKS, v Gradacu v Beli krajini, kjer je bil leta 1944 ponovno vzpostavljen Rdeči križ Slovenije, ki je nemudoma pričel razvijati številne dejavnosti za pomoč ljudem.
Ob Tednu Rdečega križa, z območnim združenjem Rdečega križa Trbovlje sodeluje tudi Društvo U3, UTŽO – Zasavska regija s slikami likovnikov na temo Rdeči križ, njihova dela bodo postavljena na ogled v prostorih Zdravstvenega doma Trbovlje, predvidoma do 15. maja.
u3-5V sklopu aktivnosti, ki se bodo odvijale na RK Trbovlje, bo med drugim potekalo 14. maja merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola predvsem med občani v tretjem življenjskem obdobju v prostorih Zveze borcev Trbovlje, kjer boste lahko prejeli tudi razna preventivno-zdravstvena gradiva (prehrana, varna starost, holesterol, srčno žilne bolezni…).
u31Kot po celotni Sloveniji, tudi v Trbovljah potek  humanitarna akcija pod sloganom »Moj trenutek za dobrodelnost«. V ta namen je v Mercatorju (HIT Market) postavljena »košarica« za zbiranje prehrambnih in drugih izdelkov. Vsi donirani izdelki se dodajo k standardnim prehrambnim paketom in razdelijo med trboveljske uporabnike.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja