Spoznavanje domoznanskega gradiva

V sodelovanju s Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje vabimo občane in občanke Trbovelj k projektu Spoznavanje domoznanskega gradiva.

Spoznavanje domoznanskega gradiva je projekt, s katerim želimo pritegniti tako starejšo kot mlajšo populacijo. Udeleženci bodo spoznavali gradivo, ki omogoča spoznavanje, proučevanje in raziskovanje lokalne zgodovine, kulturnih korenin in aktualnega dogajanja v lokalnem okolju.

Ker pa literature o domačih logih nikoli nimamo dovolj, je zaželeno, da udeleženci srečanj pobrskajo po omarah in gradivo o Trbovljah in Zasavju , ki ga ne potrebujejo, prinesejo v knjižnico. Vključili ga bomo v našo domoznansko zbirko in tako na enem mestu ohranjali gradivo, ki bo zanamcem predstavilo domače kraje in ljudi, ki so jih zaznamovali. Udeleženci se bodo v študijskem letu 2013/2014 srečevali enkrat mesečno (prvi ponedeljek v mesecu med oktobrom in aprilom) s pričetkom ob 17.30 uri. Spodaj navedeni program dela je le okvirni, saj bodo lahko udeleženci srečanj  sami predlagali teme, ki jih bomo obravnavali na naslednjem srečanju.

PROGRAM:
filmsko gradivo o Trbovljah
obisk muzeja
gradnja južne železnice
razglednice o Trbovljah
2. svetovna vojna
razvoj rudarstva v Trbovljah

KTS Trbovlje-VABILO za domoznanstvo za občane

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.