Sestanek upravnega odbora

September je tisti mesec, ko smo, spočiti po vročem poletju, v nestrpnem pričakovanju, da se odprejo vrata predavalnic, kjer bomo pridobili nova ali utrdili že pridobljena znanja.

Letošnje študijsko leto, že dvajseto od ustanovitve Društva U3 Univerze za tretje življenjsko obdobje Zasavske regije, se je začelo s sestankom upravnega odbora, ki je potekal dne 4. septembra, in na katerem smo se dogovorili o poteku študijskega leta 2017/2018. Za ostale člane upravnega odbora nekaj povsem običajnega, zame pa nekaj novega.

Pregovor o novi metli v mojem primeru najbrž ne bo povsem držal, čeprav imam verjetno drugačna pričakovanja od moje predhodnice. Želim si sodelovanja z ostalimi društvi, ki v svoje vrste vabijo populacijo starejših od petdeset let, pri čemer nimam v mislih le upokojencev. Tam, kjer dobivajo za svoje delo subvencije ali je številčnost članstva tako velika, da se jim ni treba beliti glave, kje bodo dobili sredstva za svoje delovanje oziroma izvedbo programov, ni problem. Pri nas, ki smo odvisni le od članarine članov društva, plačil za izvedbo posameznih tečajev, prispevka Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Občin Trbovlje in Hrastnik, ter stalnih ali občasnih sponzorjev, je drugače. Zato smo hvaležni vsem, ki nam nudijo brezplačni najem prostorov za izvedbo tečajev, kot tudi za brezplačno uporabo predavalnic, kjer prirejamo predavanja ali delavnice.
Društvo vsa leta svojega delovanja poleg številnih tečajev organizira strokovna predavanja in delavnice, nekatere izobraževalne skupine pa tudi strokovne ekskurzije, na katerih slušatelji razširijo in poglobijo svoje znanje.
Na podlagi želje po sodelovanju z ostalimi organizacijami in društvi, ki s svojo dejavnostjo v svoje vrste privabljajo tudi populacijo, starejšo od 50 let, sem se povezala z Zasavsko ljudsko univerzo, ki bo za naše člane že septembra pripravila predavanje z naslovom Komunikacija, korak do sočloveka, oktobra pa Prednosti in pasti prostovoljstva. Na slednje predavanje bomo povabili tudi člane Društva upokojencev, kjer se soočajo s težavami prostovoljstva oziroma s pomočjo starejših starejšim.

Morda preveč novosti naenkrat ne prinese veliko uspeha, vendar upam, da bo ponudba odprtih vrat na prvi dve šolski uri kot promocija oziroma informacija o našem delu v naše vrste privabila nove člane.  Upam, da bodo redni tečajniki to z razumevanjem sprejeli.

Upam tudi, da se bo čim več starejših od 50 let odločilo in se včlanilo v naše društvo.

Predsednica Društva U3

Irena Ivančič Lebar

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.