Literarni večer v Hrastniku

V Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku je 6. novembra potekal literarni večer, ki so ga pripravile tečajnice kreativnega pisanja društva U3. Irena Drač, pobudnica literarnega večera, Kristina Hribar, Jožica Novak, Dragica Močnik in Ljuba Štrovs, so pod mentorstvom Mari Žnidaršič predstavile literarni zbornik z naslovom Pišem, katerega izdajo je omogočila Univerza za tretje življenjsko obdobje, Zasavska regija.Večer so popestrile z razstavo likovnih del članice likovnega krožka Hrastnik, ki prav tako delujejo pod okriljem Univerze za tretje življenjsko obdobje. Dogajanje sta z glasbenima točkama dopolnila gojenca Glasbene šole Hrastnik Borut Trobiš in Tilen Grlica.

Literatni večer v Hrastniku

Odkrivali so poti, kako priklicati in razviti ustvarjalnost. Igrali so se z besedami, različnimi vsebinami in oblikami, ob temah, ki so osebne, pa vendar skupne.
Pravijo, da je pisanje samotno delo. Oblika pisanja nam olajša posredovanje vsebine in obenem zapoveduje določeno disciplino, zato so bile vaje izhodišče kratkih zapisov na določeno temo. Pri tem nas je usmerjala še analiza odlomkov nekaterih pisateljev (Stephen King, Grisham, raziskovalka pisanja kot terapije Gille Bolton in še mnogi).

Udeleženci večera so bili navdušeni, saj je bil večer kronan s čustvenim nabojem in se je dotaknil vsakogar na svoj način.
Izrečene so bile pohvale in čestitke:
»Lep večer ste pripravile in dobro pišete,« je povzela Fanči Moljk.
»Iskrene čestitke in samo pogumno naprej. Vsaka zapisana misel lahko rodi na tisoče drugih in vsaka zatrta, neizpovedana lahko povzroči neizmerno škodo za nastajanje novega toka misli, idej, življenja!« Ernest Jazbinšek.
»Ponosna sem na vas,« se je na koncu vsem sodelujočim zahvalila predsednica Univerze za tretje življenjsko obdobje Zasavske regije, Zvonka Selan.

Morda vam bo všeč tudi...