Literarni Utrinek

1 SPLET3.2. 2014; v prostorih Mladinskega centra Trbovlje je skupina Lahka telovadba z meditacijo ob bližajočem slovenskem kulturnem prazniku pripravila in izvedla  LITERARNI UTRINEK, na katerem smo obudili in počastili nekaj največjih in nam najljubših slovenskih pesnikov.

Začeli smo s počastitvijo največjega slovenskega pesnika, Doktorja Fig-Fig Franceta Prešerna in zapeli Zdravljico ob spremljavi Nuše Kukman na harmoniki ter nadaljevali z recitalom in deklamacijo njegovih najbolj znanih del.

3 SPLET4 SPLET

Obujali smo pesnika, za katerega pravijo, da je zaznamoval Kras z enako mero, kot je Kras zaznamoval njega – Srečka Kosovela, nadaljevali z Nežo Maurer in zelo priljubljeno pesnico, igralko in klasično pevko Milo Kačič. Prav tako smo se spomnili pesnika, ki je s svojimi pesniškimi zbirkami še posebno priljubljen pri otrocih Toneta Pavčka, vendar ob njegovih delih uživamo tudi odrasli.

Proti koncu Literarnega utrinka nas je prišel pogledat trboveljski pesnik Andrej Grabnar, ki je pred kratkim izdal pesniško zbirko Potovanje Šamanov.

Literarni utrinek smo uspešno zaključili s petjem nekaterih slovenskih narodnih pesmi.

Izsek LITERARNEGA UTRINKA si lahko ogledate spodaj

Literarni utrinek

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja