Izlet Društva U3, UTŽO – Zasavske Regije

Društvo U3, UTŽO – Zasavska regija bo 29. maja 2014 organiziralo ekskurzijo/enodnevni izlet v Štanjel – mestece ujeto na robu kraške planote.

V starem delu kamnitega naselja si ogledamo grad, v katerem domuje obsežna zbirka slik in grafik Lojzeta Spacala, imenovanega tudi Oko Krasa, nato vstopimo v poznogotsko cerkev sv. Danijela, ki so ji grofje Cobenzli dali svojstven pečat. Kraška hiša – etnološka zbirka izpričuje, kako je kraški človek ukrotil kamen ter burjo in preživel v tej neradodarni pokrajini. Poleg Kraške hiše obiščemo galerijo Pri Valetovih. Neposredno pod naseljem pa si ogledamo Ferrarijev/Fabianijev vrt, mojstrovino iz prve polovice dvajsetega stoletja, ki očara s svojo lepoto in eleganco.

Izlet 2014

Ogled Štanjela traja uro in pol. V tem času prehodimo slab kilometer po štanjelskih gasah, v gradu pa nas čaka malica, kjer se osvežimo in okrepčamo.

Na poti domov pa bomo obiskali najstarejšo pršutarno na slovenskem Krasu.

Cena izleta znaša 18 €/na osebo, za minimalno 30 udeležencev.

V ceno je vključen vodeni ogled Štanjela in malica.

Odhod:             7:00 – pri Blagovnici v Hrastniku

                        7:15 – parkirišče Lidl v Trbovljah

                        7:30 – avtobusna postaja pri tržnici v Zagorju

Vljudno prosimo vse animatorje, da o izletu obvestijo člane svojih skupin, poberejo prijave in denar prinesejo na sedež Društva U3 najkasneje do ponedeljka 26. maja 2014 do 17 ure.

Lep pozdrav,

Predsednica Društva U3

Zvonka Selan

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja