Delavnice ustvarjalnega pisanja

Vabimo vas k vpisu v delavnice ustvarjalnega pisanja

Komu so namenjene?
Namenjene so vsem, ki radi berete in se znate tudi pisno dobro izraziti, pa čeprav samo napisati duhovito voščilnico ali ganljiv in zabaven govor ob družinskem prazniku.

Odkrivali bomo poti, kako priklicati in razviti ustvarjalnost. Igrali se bomo z besedami, različnimi vsebinami in oblikami, ob temah, ki so osebne, pa vendar skupne. Analizirali bomo odlomke del znanih pisateljev, da bi našli skrivnost dobrega pisanja.

Oblika pisanja nam olajša posredovanje vsebine in obenem zapoveduje določeno disciplino, zato bodo vaje izhodišče  kratkih zapisov na določeno temo. To pomeni, da se bomo učili pisati poezijo, avtobiografske slike, eseje, novinarske članke…

Kako javno, kako intimno?
Tako kot tisti, ki slika, želi, da bi kdo sliko videl in glasbeniki pričakujejo odziv publike, bomo tudi mi našli način za prijazno in konstruktivno kritiko. Svojega izdelka  ne bo treba glasno brati pred skupino, razen v izjemnih primerih, ko se bo kaj zelo posrečilo in če bo avtor to res želel, sicer pa bo učiteljica tekste prebrala in ob analizi ohranila primerno stopnjo anonimnosti. Na koncu leta bomo predstavili nekaj tekstov v publikaciji, saj je objava za vsakega avtorja cilj in nagrada.

Upam tudi, da bomo lahko povabili medse našega rojaka, pisatelja in pesnika Uroša Zupana, ki pravi:…Dobra umetnost omogoča refleksijo, distanco, pogled od zunaj, dobra umetnost omogoča sanje, oddih, breztežnost. Brez sanj ni oddiha…Človek, ki preneha sanjati, umre. (Uroš Zupan, Objektiv, 29.6. 2013).

Vpis: na sedežu Društva U3, Ul. 1. junija 4, Trbovlje, vsak ponedeljek, torek in sredo, od 9:00 do 12:00 ure.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.