Brezplačno predavanje: Samozdravljenje z Ayurvedo

Torek, 11.3.2014 in 18.3.2014: v učilnici Društva U3 nas je Ayurvedska terapevtka, ga. Nada Matko, popeljala v svet Ayurvede. Ayurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, izvaja pa se tudi v drugih delih sveta kot oblika komplementarne in alternativne medicine. Beseda Ayurveda je v sanskrtu sestavljena iz besede »āyus«, kar pomeni »življenje« in »veda«, kar pomeni »znanje« ali »znanost« in pokriva štiri aspekte človeka: dušo, um, čustva in telo.

Je najstarejši in najbolj celovit zdravstveni sistem, ki ga pozna svet. Ta tradicionalna medicina se je začela zapisovati na palmine liste, ki so dan danes še vedno ohranjeni, pred 3000 leti. Korenine Ayurvede pa segajo v Indiji več kot 5000 let nazaj.

2014-03-11-0079Podrobno nam je opisala energije, ki nas prežemajo, njihove lastnosti, tipe in načine, kako jih določimo sami ali s pomočjo pulzne diagnoze. Razložila nam je, kako se bolezen formira, kako in na kateri stopnji se jo zazna in zdravi in kakšna je razlika med Ayurvedsko in klasično medicino. Izvedeli smo, kako izdelamo maslo Ghee in kakšne so njegove prednosti, recepte za lassi, pomembnost in značilnosti dnevnega ritma, prehrane, začimb in okusov ter njihov vpliv na določen tip energije, ki prevladuje v posamezniku. Prav tako nam je predstavila Ajurvedska zdravila in mazila, zaključila pa z določanjem tipov s pulzno diagnozo.

Več o Ayurvedi si lahko preberete na spletni strani:

Hiša Ayurvede v Ljubljani

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja